Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hilary Duff

2008.01.22

Hilary Duff 1987. szeptember 28-án Texasban született. A családja a médiában dolgozott. Anyja producer, nővére énekesnő. Már fiatal korában a Cecchett-i balett-társulat tagja volt. Hatévesen, egy balett-turné alatt határozta el, hogy színésznő szeretne lenni.

Színészet: Az első nagy szerepe a Casper és Wendy találkozásában volt (Casper meets Wendy), ahol a főszereplőt, Wendy-t játszotta. Aztán Hilary-t kiválasztották a Disney Chanel új sorozatának, a Lizzie McGuire főszerepére. Lizzie és Hilary is nagyon felkapott lett. A sorozat utolsó része, a Csaó Lizzie! (Lizzie McGuire Movie) 2003-ban került a mozikba. Hilary ugyan ebben az évben az Öcsikém-ben (Agent Cody Banks), majd a Tucatjácal olcsóbb (Cheaper by the dozen) című filmben bukkant fel. 2004-ben a Los Angeles-i tündérmesében (A Cinderella Story), és a Sztár születik (Raise Your Voice) című filmekben láthattuk. 2005-ben a Tökéletes Pasiban (The perfect man), és a Tucatjával olcsóbb 2. részében játszott. 2006-ban megjelenő filmjei, a Material Girls, amelyben a nővérével, Haylie-vel játszik, és a Foodfight! című animációs film, amelyben a hangját hallhatjuk.

Zene: Hilary már befutott, mint filmsztár, de albumot is szeretett volna készíteni. Debütáló albuma, a Metamorphosis a Billboard lista első helyén nyitott, és több mint 2 millió példányban kelt el. Az első kislemeze (So Yesterday) is a listák első helyére került. Hilary legutóbbi albuma a Most Wanted szintén a Billboard 200-as lista első helyéről indult, és hetekig tartotta ezt a pozíciót. Canadában is szintén az első helyről indult, és Japánban pedig a lista 8. helyéről. A kislemeze, a Wake Up az első helyről indult a TRL videó toplistán, és szintén az első volt a Disney rádión, és az Aol-on.

Divat, otthon és szépség: Hilary a divat vonalán is ért el eredményeket a saját tervezésű Stuff by Hilary Duff elnevezésű termékekkel, amelyek az USÁban, Canadában, Ausztráliában és Új Zélandon már megvásárolhatók. Hilary az új termékeket majd az egész világon szeretné árusítani. Egy egész tervező csapattal dolgozik együtt. Azt tervezi, hogy a tengeren túlon, Angliában és külföldön is elérhetővé teszi a termékeit.

Díjak és sajtó: Hilary sikereinek köszönhetően olyan díjakat szerzett, mint a Kids Choice Awards, Teen Choice Awards és a Young Artist Award. Sőt címlapokon is szerepelt: Teen People, Jane magazin, CosmoGirl, ElleGirl, OK!. Hollywood-i listákon is szerepelt, mint például a  People Magazine's 50 Most Beautiful (People magazin 50 legszebb ember lista) és Teen People's Hottest Stars Under 25 (Teen people magazin lejobb 25 év alatti sztárok listája) and Young Hollywood Power List (4. hely). Nagysikerű műsorokban is fellépett, mint például The Today Show, Jay Leno, Kelly and Regis, The View, stb, és vendégül látták a 2005-ös Teen Choise Awards-on.

Reklámok: Hilary volt már a Candie's reklám sztárja, a divat Barbie-t is reklámozta, és a Hershey termékét az Ice Breakers-t a nővérével, Haylie-vel együtt.

Emberszeretet: Ez nagyon fontos Hilary számára. Tudja, hogy ez fontos dolog, és igyekszik megadni másoknak. Legutóbb a Katrina Hurrikán áldozatainak nyújtott segítséget az Amerikai Vörös Kereszten, és az USA Harvesten keresztül. Hilary a nemzetközi szóvívője a Kids With A Cause segélyszervezetnek. A szervezet a beteg, és hátrányosan élő gyerekeket segíti.

  
Riválisai: Lindsay Lohan; Lindsay és Hil nem igazán csípik egymást az Aaron Carteres incidens óta. Avril Lavigne: egy megcsinált csajnak tartja Hilaryt, akit csak az ismeretségei tettek híressé. Kelly Clarkson: Kijelentette, hogy ő akar lenni a "Texasi Rokkerlány" . Ez bizony elég nehéz lesz, mert Hil nemcsak szuper énekesnő, hanem színésznő is, és nem utolsó sorban rengetegen szeretik őt.